Növelje a közösségi média marketing sikerét ezekkel a tippekkel


Gondolkodott már azon, hogy a közösségi médián keresztül marketingelje vállalkozását, de nem tudja, hol kezdje? Ez a cikk végig vezeti Önt a közösségi médiafa főbb ágain, valamint megmutatja, hogyan tud hasznot húzni az ezeket az oldalakat naponta látogató emberek millióiból.


Amikor kiárusítást vagy különleges promóciót tart, érdemes a közösségi médiát felhasználni a népszerűsítésre. A Facebookon, a Twitteren, egy blogon és bármilyen más közösségi oldalon közzé teheti, amit használ, és így több száz, ha nem több ezer ember láthatja az akcióját. Ez egy gyors és ingyenes módja annak, hogy az emberek tudomást szerezzenek az akcióiról.


Ne feledje, hogy potenciális vásárlóit emberként szólítsa meg. Lehet, hogy Ön egy vállalkozást vagy vállalatot vezet; ez azonban nem jelenti azt, hogy úgy is kell beszélnie, mint egy ilyen cégnek. A bizalom a személyes kapcsolatokból épül fel. Ha a potenciális ügyfelei úgy látják Önt, mint egy olyan személyt, akit érdekelnek az igényeik és az, hogy az Ön terméke hogyan felel meg nekik, az nagyban hozzájárul a bizalom kialakításához.


Ha a Twittert a közösségi média marketingtervének egyik ágaként használja, győződjön meg róla, hogy a tweetjei változatos tartalmúak. Megpróbálhat tippeket és tippeket tweetelni olyan dolgokról, amelyek az üzletágához kapcsolódnak. A szórakoztató és a tényszerű tweetek keveredése együtt fogja közönségét a feedjére összpontosítani.


Legyen támadási terve, mielőtt nekilátna egy közösségi médiát érintő marketingkampánynak. Tudja meg, hány oldalt tud kezelni, milyen elrendezéseket szeretne, és mennyi időt tud rájuk fordítani. Mint más marketingkampányok esetében, itt is meg kell határoznia egy ütemtervet, amelyen belül reméli, hogy eléri céljait. Tartsa magát az ütemtervhez, amennyire csak tudja, hogy eredményeket érjen el a közösségi médiával.


Ha azt szeretné, hogy az emberek érdeklődjenek az Ön által folytatott közösségi média marketingkampány iránt, legyenek olyan akciók, amelyeket az emberek kihasználhatnak, ha felveszik Önt ezekre a közösségi oldalakra. Ha az ügyfeleket különleges bánásmódban részesítik, amiért követők, még nagyobb valószínűséggel iratkoznak fel és maradnak feliratkozva az Ön hírfolyamára vagy profiljára.


Szerezzen be egy WordPress blogot, hogy használni tudja a WordPress Retweet gombját. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy látogatói egy egyszerű kattintással egy cikkére mutató linket tegyenek közzé a Twitter feedjükben. Retweet gombokat is elhelyezhet a weboldalán, ha időt szán arra, hogy maga kódolja be.


Győződjön meg róla, hogy minden bejegyzése és cikke tetején van egy Facebook gomb. Ez a gomb megkönnyíti olvasói számára, hogy megosszák tartalmait a Facebookon. A legtöbb ember nem kívánja megosztani a tartalmát a Facebookon, ha egy link másolásával és beillesztésével kell bajlódniuk.


Szerezzen némi ismertséget azzal, hogy versenyt szervez a Facebookon. Véletlenszerűen kiválaszthat egy nyertest ismerősei közül, posztolhat kvízkérdéseket vagy rendezhet a termékeihez kapcsolódó fotópályázatot. Győződjön meg róla, hogy a versenyét a weboldalán és a hírlevelében is hirdeti: a cél az, hogy minél többen találják meg Önt a Facebookon.


A közösségi médiamarketing alkalmazásakor ismerje meg a célközönségét. Ez minden marketingstratégiára igaz, de itt különösen fontos, hogy üzenete biztosan a megfelelő emberekhez jusson el. Gondolja át, hogy kiknek lehet szüksége a termékére vagy szolgáltatására, és keresse meg őket a rendelkezésre álló specifikációk segítségével, amikor hirdetéseit elhelyezi egy közösségi médiaoldalon.


A közösségi média felhasználásával megtalálta azt a csomópontot, ahová az emberek információszerzés céljából járnak. Ennek előnyös kihasználásával előrébb juthat vállalkozása marketingjében. Ezt a cikket úgy terveztük, hogy megmutassuk, hogyan és hol használhatja hatékonyan a közösségi médiát, hogy növelje a bevételeit.